jurbarkas herbasJURBARKO SPORTO CENTRAS


Vytauto Didžiojo g. 35A, 
LT - 74128 Jurbarkas

Tel. / faks. (8 447) 72 536
El. paštas jurbarkosportas@gmail.com

Marcinkaus stadionas

SKELBIMŲ LENTA

mano mama juda krepsinis 3X3
Paskelbta: 2022-05-30

Tarptautinis dziudo turnyras Elektrėnuose

Š. m. gegužės 28 d. Elektrėnuose vyko kasmetinis tarptautinis dziudo turnyras „Vaikų Pasaulis -2022“. Varžybose registravosi virš 600 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Lietuvai atstovavo Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Klaipėdos, Alytaus, Šiaulių, Plungės, Rokiškio, Pasvalio, Elektrėnų, Jurbarko, Kėdainių, Druskininkų, Kaišiadorių, Trakų, Gargždų, ir klubų Budoka ir Kario kelias, apimantys kelis miestus.
Varžybos vyko nuo 10 ryto iki 20 val vakaro ant 4 tatmių trijose amžiaus grupėse.

Jurbarko sporto centro trenerio Viliaus Paukščio komandai atstovavo 10 sportininkų: Ilja Gordiinko (Jurbarkas-Ukraina), Justas Beinarys, Kipras Jurkynas, Dovydas Beleckis, Nojus Donauskas, Ajus Beinarys, Justas Rinkevičius, Gabrielė Jakelaitytė, Dovydas Mankus ir Laurynas Brigadierius. Vilniaus Viesulo dziudo klubui atstovavo dar du buvę mūsų sportininkai: Deividas Barzdaitis ir Nidijus Kasparavičius.
Jauniausiųjų U10 amžiaus grupėje (iki 30 kg, 15 dalyv.) trečiose dziudo varžybose kovojęs  Ilja Gordiinko, įveikęs du varžovus, užėmė penktąją vietą. Ilja Ukrainoje užsiiminėjo Graikų-romėnų imtynėmis.
Vaikų U12 amžiaus grupėje Justas Beinarys (iki 46 kg, 7 dalyv.), įveikęs 1 varžovą, pelnė bronzos apdovanojimą. Svorio kategorijoje iki 38 kg (20 dalyvių, 1 pergalė) kovojęs Nojus Donauskas buvo devintas. Kipras Jurkynas ir Dovydas Beleckis (iki 42 kg, 17 dalyvių) po pirmos pralaimėtos kovos buvo priversti pasitraukti iš varžybų.
U14 amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 42 kg (14 dalyvių) kovojęs Laurynas Brigadierius, laimėjęs tris kovas ir tik pusfinalyje po pratęsimo pralaimėjęs šių metų Lietuvos dziudo čempionui, laimėjo bronzos medalį. Toje pat svorio kategorijoje kovojęs Dovydas Mankus (1 pergalė), užėmė septintąją vietą.
Šioje amžiaus grupėje Ajus Beinarys (iki 66 kg, 9 dalyviai) abi savo kovas pralaimėjo.
Merginų iki 17 metų amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 36 kg (2 dalyvės) kovojusi ir dukart tą pačią varžovę greitai įveikusi Gabrielė Jakelaitytė užėmė pirmą vietą.
Komandų (klubų) varžybose nugalėtojais tapo Budokos klubas, antras- Vilniaus Viesulas, o trečią vietą užėmė Elektrėnų dziudo klubas Draugystė. Vilniaus Viesulo klubui atstovavo du jurbarkiečiai: Deividas Barzdaitis (U16 grupė, 46 kg, 8 dalyviai) ir Nidijus Kasparavičius (U16 grupė, 55 kg, apie 15 dalyvių). Deividas Barzdaitis pogrupyje įveikė du varžovus ir užėmė antrąją vietą. Vėliau nugalėjo pusfinalyje, o finale su kaupu revanšavosi prieš tą patį Budokos sportininką, kuriam pogrupyje buvo pralaimėjęs, ir iškovojo nugalėtojo taurę bei aukso medalį. Nidijus Kasparavičius (U16 grupė, 55 kg, apie 15 dalyvių), laimėjo tris kovas ir tik pusfinalyje nusileido Latvijos kovotojui, kuris ir nugalėjo šiame turnyre.
Šioje amžiaus grupėje kartu su Deividu vienoje grupėje kovojo ir Laurynas Brigadierius (kovėsi tiek savo U14 grupėje iki 42 kg, tiek vyresnių U16 grupėje iki 46 kg). Laurynas pogrupyje įveikė Vilniaus kovotoją, po pratęsimo nusileido grupės lyderiui iš Budokos ir praleimėjęs Deividui, nepateko į pusfinalį. Per abi amžiaus grupes U14 ir U16 kovojęs Laurynas Brigadierius iš 7 kovų laimėjo 4, o tris pralaimėjo buvusiems ar esamiems Lietuvos dziudo čempionams, iš kurių dvi kovas – po pratęsimo.

 Jurbarko SC trenerio Viliaus Paukščio informacija

 

Žiūrėta: 703 kartai Atnaujinta: 2022-05-30