jurbarkas herbasJURBARKO SPORTO CENTRAS


Vytauto Didžiojo g. 35A, 
LT - 74128 Jurbarkas

Tel. / faks. (8 447) 72 536
El. paštas jurbarkosportas@gmail.com

Marcinkaus stadionas

Paskelbta: 2022-08-29

Kauno taurė - atviras Lietuvos mėgėjų šachmatų čempionatas

Š. m. rugpjūčio 25-28 d. Magnus viešbučio (Kaunas) konferencijų salėje vyko Kauno taurė - atviras Lietuvos mėgėjų šachmatų čempionatas. 
Varžybose dalyvavo 53 šachmatininkai. Tarp jų 5 Jurbarko sporto centro šachmatų skyriaus auklėtiniai. Tai Skomantas Juškaitis, Ignas Milius, Dominykas Mačieža, Kristupas Meškauskas ir Deimantas Šegžda. 
Turnyrą sėkmingiausiai pradėjo Kristupas Meškauskas. Pirmą partiją Kristupas sužaidė lygiosiomis su turnyre antrą vietą užėmusiu Andriumi Šarausku iš Radviliškio. Po to dar sužaidė penkias partijas lygiosiomis su aukštesnį reitingą turinčiais varžovais. Tik pralaimėjimas paskutiniame rate neleido Kristupui Meškauskui užimti aukštesnės vietos. Bet Kristupas turi kuo džiaugtis - uždirbo 57.6 reitingo taškų. Ignas Milius pradėjo turnyrą dviem pralaimėjimais aukštus reitingus turintiems Pijui Greičiui ir Andriui Šarauskui. Vėliau sužaidė puikiai surinkdamas 4.5 taško iš 5 galimų. Ypač įsimintina lygiosiomis pasibaigusi partija su Lietuvos moterų rinktinės nare Gabija Šimkūnaite, kuri šį mėnesį pasibaigusiame pasaulio čempionate sužaidė puikiai (surinko 7.5 taško iš 10 galimų žaisdama Lietuvos rinktinės 4 lentoje). Ignas užėmė 12 vietą turnyre ir buvo apdovanotas medaliu už 3 vietą tarp U14. Ignas Milius uždirbo 62.4 reitingo taškus. Kaip jau įprasta solidžiai ir atsakingai žaidė Skomantas Juškaitis (3.5 taško) privertęs varžovus nepakilti nuo stalo net 3 val. Paskutinę partiją Skomantas baigė paskutinis. Norisi padėkoti jurbarkiečiams ne tik  už  darbą siekiant pergalių bet ir analizuojant sužaistas partijas ir ruošiantis sekančio rato kovoms. Šiek tiek kantrybės siekiant pergalių prieš stiprius varžovus pristigo Deimantui Šegždai (3 taškai) ir Dominykui Mačiežai (2 taškai). Noras kuo greičiau laimėti ne visada duoda ,,Vaisių“. Padarytas vienas neapgalvotas ėjimas dažnai sugriauna visus planus. Čempionate galėjo dalyvauti žaidėjai, kurių reitingas mažesnis nei 2200.Čempionatas vykdomas šveicariška sistema: 7 ratai. Laiko kontrolė 1 val. iki partijos pabaigos pridedant 30 sekundžių už kiekvieną padarytą ėjimą. 
Rugpjūčio 26 d. vakare vyko Lietuvos mėgėjų žaibo čempionatas (Laiko kontrolė 3 min. iki partijos pabaigos pridedant 2 sekundes už kiekvieną padarytą ėjimą). Jame puikiai pasirodė Ignas Milius. Jis surinko 5,5 taško (iš 8 galimų) ir užėmė 11 vietą (iš 63 dalyvių). Be to Ignas apdovanotas medaliu ir piniginiu prizu už pasiektą geriausią rezultatą tarp šachmatininkų turinčių mažesnį nei 1600 reitingą.
Rugpjūčio 27 d. vakare vyko Lietuvos mėgėjų ,,Bullet" čempionatas (Laiko kontrolė 1 min. iki partijos pabaigos pridedant 2 sekundes už kiekvieną padarytą ėjimą).  Vėl iš jurbarkiečių geriausiai sekėsi Ignui Miliui. Šį kartą jis surinko 5 taškus iš 9 galimų užėmė 1 vietą tarp turinčių reitingą iki 1600 (medalis ir piniginis prizas) ir  2 vietą tarp šachmatininkų iki 14 metų amžiaus (medalis). 

  Jurbarko SC trenerio Valentino Jankūno informacija

 

Žiūrėta: 443 kartai Atnaujinta: 2022-08-29